Welkom op dieren-co!

Honden & Katten

Honden :

 

Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medische zorg, aandacht en opvoeding.

De dagelijkse zorg bestaat uit het geven van goede voeding, altijd een fris bakje water, op tijd uit en regelmatig een wat langere wandeling, tandenpoetsen, een borstelbeurt, voorkomen van vlooien en andere parasieten en een goede en schone slaapplaats.

De medische zorg kunt u toevertrouwen aan de dierenarts. Die zal (bij volwassen honden) elk jaar een kaartje sturen om u te herinneren aan de jaarlijkse inenting. Hiermee is de hond beschermd tegen een aantal nare ziekten. De dierenarts is er natuurlijk ook om de hond beter te maken als er klachten zijn.

Aandacht is een belangrijk punt. Een hond die voldoende aandacht krijgt, is een gelukkige hond en dat is een dier dat iedereen graag in huis heeft. Aandacht is een spelletje doen met uw hond, maar een bos- of strandwandeling is dat ook.

Een goede opvoeding is van belang om te weten wat u aan elkaar hebt. De hond moet u begrijpen en u de hond. Daarom moet hij u als roedelleider zien. U kunt uzelf en de hond veel leren tijdens een puppycursus bij een hondenschool.

Om een juiste keuze te maken voor een kameraad die de komende twaalf tot vijftien jaar uw beste vriend moet worden, is het verstandig om u goed te oriënteren.

 

 

 

Katten :

 

Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.
Toch hebben ze verzorging nodig.

Een goede voeding is natuurlijk heel belangrijk, want een kat die in een huis woont, is niet in staat om zelf zijn kostje bij elkaar te scharrelen. Er zijn langharige kattenrassen en die moeten elke dag een borstelbeurt. Ook kortharige katten moeten tegelmatig geborsteld worden. Verder dient het dier vlovrij te zijn. Andere parasieten, zoals wormen, moeten worden bestreden en de kat verdient natuurlijk de nodige aandacht van zijn baas. Het is erg leuk om een tweede kat erbij te hebben, want dan kunnen ze elkaar tijdens uw afwezigheid aandacht geven.

Om een goede band met uw kat op te bouwen is het goed om regelmatig te spelen. Een ping-pong balletje of een propje papier kunnen voor veel plezier zorgen, maar echte kattenspeeltjes uit de winkel zijn nog mooier.

De aangewezen persoon voor medische zaken bij de kat is de dierenarts. Hij zal u vertellen dat de kat een jaarlijkse inenting moet hebben om nare ziektes te voorkomen. De dierenarts is er natuurlijk ook om een kat beter te maken als er klachten zijn.

Katten zijn zeer zindelijke dieren. Zorg daarom altijd voor een schone kattenbak met een vulling die de kat prettig vindt.